Křepelčí vajíčka patří mezi nejzdravější potraviny, které nám příroda může nabídnout
Dokážou člověku pomoci, když je unavený, po nemoci, či ze sportovního vypětí, (samozřejmě i po koncertu)
rychle regenerují organismus. Mají prokazatelné zdravotní účinky při léčení
kardiovaskulárních onemocnění, snižování hladiny cholesterolu, léčbě ekzémů, cukrovky,
astmatu, či zažívacího traktu a jsou vhodným doplňkem stravy aktivních sportovců, těhotných
žen a dětí i seniorů.
Křepelčí vajíčko obsahuje 2,5 násobně více vitamínu A, 2,8 násobně více vitamínu B1 a 2,8 násobně
více vitamínu B2 než slepičí vejce. Je také přirozeným zdrojem Omega - 3 a Omega - 6 mastných kyselin.
Ve vajíčkách křepelek nalezneme především Fe, Mg, Ca, P, Zn a Cu, z vitamínů zejména B1, B2, B6 a
kyselinu pantotenovou.
Konzumují se jako vařená, smažená, pečená, nakládaná, ale také zasyrova. Vaří se 2 minuty.
Křepelčí vajíčka jsou zázrakem z přírody s vysokou výživovou hodnotou.